Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Hvid chokolademousse

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Hvid chokolademousse, dessert beregnet for 4 personer.

Ingredienser

Hvid chokolademousse.

Hvid chokolademousse.

200 g hvid chokolade
4 blade husblas
50 g pasteuriserede æggehvider
25 g sukker
1/4 dl vand
2½ dl piskefløde
100 g usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

Chokoladen smeltes over vandbad. Lidt af fløden lunes, og husblassen smeltes heri, derefter vendes det i chokoladen. Pisk æggehviderne stive, sæt imens sukker og vand over i en gryde, det skal bulderkoge.

Hæld sukkerlagen i de piskede æggehvider, mens der røres. Pisk piskefløde til let skum. Flødeskum og hvid chokoladeblanding vendes i æggehviderne. Når det er godt vendt sammen, kommes det i en rugbrødsform beklædt med film. Dæk formen med film, og stil moussen i fryseren natten over.

Annonce

Rist pistacienødderne let på panden, og hak dem fint, det skal ligne grov rasp.

Lige inden der skal serveres, skæres moussen i stykker a 3x3x3 cm, og de vendes i pistacieraspen.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Konfekt. Gyldendal, 2004.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Hvid chokolademousse i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 7. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=283752