Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Fragilité med friske bær

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter FiSoe

Fragilité med friske bær, lækker sommerdessert til 6 personer.

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 150°. Pisk æggehviderne meget stive og hak mandlerne fint. Bland mandler med flormelis og mel og vend det i de piskede æggehvider. Aftegn to cirkler på bagepapir, 26 cm i diam. De lægges på bagepladen og marengsdejen fordeles herpå. Bages i 35-40 minutter, eller til bundene er sprøde. Lad dem svale.
Rør flormelis og smør sammen. Rør cremefraiche i sammen med revet appelsinskal. Fordel cremen på den ene bund, læg et lag af bær over og derefter den anden bund. Drys med flormelis.

Ingredienser
4 æggehvider
100 g mandler
175 g flormelis
2 spsk hvedemel
50 g flormelis
75 g smør
1 bæger cremefraiche 38 %
3-4 tsk revet appelsinskal 500 g friske bær, fx jordbær og hindbær flormelis

Tip: Kagebundene kan udskæres til mindre bunde, som anrettes portionsvis. Kagen kan fryses, til den skal serveres, men tag den op i god tid – den skal ikke være hårdtfrossen.

Annonce

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Jordbær. Gyldendal, 2009.
Der er mange andre opskrifter i Den Store Danske. Find dem her.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Fragilité med friske bær i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 11. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=231723