Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Citronfromage

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Citronfromage, dansk dessertklassiker til 4 personer.

Annonce

Ingredienser

4 blade husblas
3 pasteuriserede æggeblommer
3⁄4 dl sukker
2 pasteuriserede æggehvider
11⁄2 tsk revet skal af en usprøjtet citron
saft af ca. 3 citroner (3⁄4-1 dl)
1 dl piskefløde
flødeskum af 1 dl piskefløde til pynt

Fremgangsmåde

Sæt husblasen i blød i koldt vand i 10 min. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften. Pisk æggehvider og fløde stift hver for sig. Tag husblasen op med det vand, der hænger ved, og smelt den i vandbad eller i mikroovn. Lad den køle lidt af med resten af citronsaften, og hæld den i en tynd stråle i æggemassen, mens der røres. Når blandingen begynder at tykne, vendes først de piskede æggehvider og herefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål. Lad fromagen stivne i køleskab ca. 4 timer. Pynt med flødeskum.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Let og lækkert: Sommermad. Gyldendal, 2003.

Se også de mange andre opskrifter i Den Store Danske.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Citronfromage i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 16. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=234618