Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Balsamiske jordbær

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Balsamiske jordbær.

Balsamiske jordbær.

Balsamiske jordbær, sommerdessert til 4 personer.

Fremgangsmåde

Bland eddike, sukker og citronsaft i en lille gryde. Bring det i kog, og lad det simre 3 min. Kom siruppen i en lille skål, dæk den til, og stil den i køleskabet, indtil den skal bruges. (Kan laves to dage i forvejen).

Ingredienser
Balsamicosirup:
½ dl balsamicoeddike
2 tsk sukker
½ tsk citronsaft

500 g friske jordbær
2‑3 spsk sukker
1 dl fromage frais rørt med lidt vaniljesukker

Annonce

Skyl og nip jordbærrene. Halver dem, og bland dem med sukkeret og den afkølede balsamicosirup. Lad dem stå mindst 30 min. Rør rundt en gang imellem. Fordel jordbærrene i portionsskåle lige før servering, og kom en stor skefuld fromage frais ovenpå.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Jordbær. Gyldendal, 2009.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Balsamiske jordbær i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=220825