Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

hindbærsnitte

Oprindelig forfatter Bodil Hammer Seneste forfatter Redaktionen

Mange hindbærsnitter før og efter udskæringen.

Mange hindbærsnitter før og efter udskæringen.

hindbærsnitte, kagestykke, der består af mørdejsstykker lagt sammen med hindbærmarmelade og pyntet med glasur.

Ingredienser

1 portion mørdej
150 g hindbærmarmelade
75 g flormelis
1 spsk kogende vand
krymmel

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200 grader. Rul mørdejen tyndt ud til et stort rektangel på ca. 20 x 50 cm. Smør hindbærmarmeladen ud på halvdelen af dejen, og fold den anden halvdel henover. Læg dejen på en smurt bageplade, og bag den i ca. 12 min.

Meget lyserøde hindbærsnitter i flæng.

Meget lyserøde hindbærsnitter i flæng.

Skær straks kagen ud i 20 snitter, og lad dem afkøle. Lav en glasur af flormelis og kogende vand. Pynt snitterne med glasur, og drys derefter krymmel på efter temperament.

Annonce

Opbevar dem i en kagedåse.

Opskriften stammer fra Gyldendals Spis Godt, Konditorkager, 2009.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bodil Hammer: hindbærsnitte i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 15. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=302307