Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Kammerjunkere

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Ca. 100 stk. Tilbehør til kærnemælkskoldskål.

Ingredienser

50 g sukker
250 g mel
1½ tsk bagepulver
1 nip fint salt
fintreven skal af ¼ citron
80 g koldt smør
kornene af ½ vaniljestang
½ dl mælk
1 æggeblomme

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180°. Bland sukker, mel, bagepulver, salt og citronskal. Hak smørret i, til massen er jævnt smuldret. Tilsæt vanilje, mælk og æggeblomme, og saml dejen. Tril den til små boller (ca. 50 stk.), og læg dem på en plade med bagepapir. Bag dem, til de er lysebrune, ca. 10 min.
Tag bollerne ud, og del dem i ‘overe’ og ‘undere’ med en gaffel, mens de endnu er varme. Læg de små halve boller på bageristen, sæt dem tilbage i ovnen, og lad dem tørre i ca. en halv time ved eftervarmen.

Opskriften stammer fra Frøken Jensens Kogebog, 150 års jubilæumsudgave, Gyldendal 2008.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Kammerjunkere i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 6. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=227297