Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

lagkagebunde

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen


lagkagebunde, 3 stk.

Ingredienser

4 æg
150 g sukker
2 spsk koldt vand
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200 eller 225°. Pisk æggeblommer, sukker og vand skummende. Sigt hvedemel og bagepulver ned i æggemassen og vend det i med let hånd. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Kom dejen i 3 smurte, meldryssede lagkageforme eller 1 springform.

Bag lagkagebundene i 6-8 min. ved 225° i lagkageforme, og i ca. 40 min. ved 200° i springform. Afkøl på en bagerist og flæk bunden i 3 lag, hvis du har brugt en springform.

Annonce

Opskriften stammer fra kogebogsserienSpis Godt: Konditorkager. Gyldendal, 2009.