Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

gåsebryst

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Gåsebryst.

Gåsebryst.

gåsebryst, 10-12 stk.

Ingredienser

½ portion dej til lagkagebunde
100 g sveskemos
1 portion flødecreme
200 g marcipan

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 225°. Smør lagkagedejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade, ca. 14 cm i bredden og i hele pladens længde. Bag bunden ca. 8 min. Skær den til, så bredden er 10-12 cm, og lad den køle af på en bagerist.

Smør sveskemosen på bunden og kom flødecremen ovenpå.

Annonce

Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Den skal kunne dække kagen. Skær marcipanen til, og læg den hen over cremen.

Sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer. Skær den i 10-12 pæne stykker med en skarp kniv og server.

Opskriften stammer fra kogebogsserienSpis Godt: Konditorkager. Gyldendal, 2009.

Referér til denne tekst ved at skrive:
gåsebryst i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 6. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=476139