Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Vandbakkelser med jordbær

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter FiSoe

20 stk.

125 g smør
2 dl vand
150 g (2½ dl) hvedemel
¼ tsk salt
3 æg

Fyld:
½ liter piskefløde
500 g jordbær

Glasur:
3 dl flormelis
1 spsk kakao
1 tsk olie
3‑4 tsk varm kaffe

Vandbakkelser med jordbær og flødeskum.

Vandbakkelser med jordbær og flødeskum.

Varm ovnen op til 200°. Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Drys melet i og pisk kraftigt, til dejen er ensartet og slipper gryde og piskeris. Tag gryden fra varmen og rør saltet i. Rør derefter æggene i, ét ad gangen, og rør godt mellem hvert.
Sæt dejen på plade med bagepapir i små boller. Brug to skeer eller en sprøjtepose, og beregn god plads mellem hver.
Bages på næstnederste rille i 20-25 min. ovndøren må ikke åbnes de første 15-20 min. af bagetiden, da kold luft får kagerne til at falde sammen, hvis de ikke er færdigbagte. Tag en af kagerne ud, før hele pladen tages ud. Falder den sammen, må bagningen fortsætte nogle minutter endnu. Lad kagerne afkøle på en rist.
Ved servering skæres et låg af, og kagerne fyldes med flødeskum og jordbær i skiver. Sigt flormelis over kagerne, eller bland flormelis med kakao og rør det glat med olie og kaffe, og smør det på kagerne.

Opskriften stammer fra kogebogsserien Spis godt: Jordbær. Gyldendal, 2009.

Annonce