Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Sachertorte

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Sachertorte, østrigsk chokoladekage bestående af to lag kage med et lag af abrikosmarmelade imellem og chokoladeglasur.

Sachertorte.

Sachertorte.

Ingredienser

150 g mørk chokolade, min. 60%
100 g smør
150 g flormelis
5 æg
80 g hvedemel
150 g abrikos- eller appelsinmarmelade
150 g mørk overtrækschokolade
chokoladespåner

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 175°. Smelt chokoladen over vandbad sammen med smørret. Pisk æggehviderne stive.

Pisk æggeblommer og flormelis luftigt. Vend hvedemel samt chokoladesmørret i æggemassen. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i og kom dejen i en smurt springform. Bag kagen i ca. 50 min.

Annonce

Afkøl kagen på en bagerist. Flæk den og læg den sammen med marmelade imellem. Smelt overtrækschokoladen og overtræk kagen. Pynt med chokoladespåner.

Opskriften stammer fra kogebogsserienSpis Godt: Konditorkager. Gyldendal, 2009.