Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Othellolagkage

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Othellolagkage, lagkage med flødecreme, flødeskum og chokoladeovertræk.

Othellolagkage.

Othellolagkage.

Ingredienser

2 lagkagebunde
1 portion flødecreme
100 g makroner
evt. lidt portvin
100 g mørk overtrækschokolade
125 g marcipan
1 dl piskefløde
evt. friske bær

Fremgangsmåde

Læg den ene lagkagebund på et fad og smør halvdelen af flødecremen henover. Læg makronerne ovenpå og dryp evt. med lidt portvin. Kom resten af flødecremen ovenpå.

Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over den anden lagkagebund. Læg den på som låg.

Annonce

Rul marcipanen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Skær marcipanen i strimler i samme bredde som højden på kagen, og læg strimlerne omkring lagkagen.

Lad kagen trække mindst 2 timer i køleskabet. Pynt med flødeskum og bær inden servering.

Opskriften stammer fra kogebogsserienSpis Godt: Konditorkager. Gyldendal, 2009.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Othellolagkage i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 12. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=476134