Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Jordbærtærte

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Bodil Hammer

Jordbærtærte.

Jordbærtærte.

Sommertærte til 6 personer

Annonce

Ingredienser

Dej:
150 g mel
100 g smør
50 g flormelis
1 æggeblomme eller 2 spsk fløde
Fyld:
100 g hvid eller mørk chokolade
ca. 400 g jordbær

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 175°.
Smuldr smørret i melet. Sigt flormelis i, og saml dejen med æggeblomme eller fløde. Lad dejen hvile i køleskab ca. en halv time. rul dejen ud i en passende størrelse og beklæd en smurt tærteform hermed.
Bag tærtebunden i 20-30 min. og lad den køle af. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Smør chokoladen på tærtebunden og lad den stivne. Læg skivede jordbær ovenpå.
Tip: Kom kagecreme blandet med flødeskum under jordbærrene.
Variation: Smelt 2 dl æblegelé i en gryde, og køl den lidt af inden den fordeles over jordbærrene. Lad geléen stivne. Server fx flødeskum eller vaniljeis til tærten.