Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Jordbærroulade

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Jordbærroulade.

Jordbærroulade.

Roulade til fire personer.

Ingredienser

3 æg
125 g sukker
120 g mel
1 tsk bagepulver
1½ dl jordbærsyltetøj
eller
½ l hakkede jordbær blandet i ½ l flødeskum

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 225°.
Pisk æg og sukker meget luftigt. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen.
Smør dejen jævnt ud på smørpenslet bagepapir, ca. 30 x 40 cm. Bag kagen midt i ovnen i ca. 5 min.
Vend kagen ud på sukkerdrysset papir.
Kom fyldet over den varme kage og rul hurtigt rouladen sammen fra den lange side.
Server efter ca. 1 times afkøling i køleskab

TIP: Rouladen kan rulles i hakkede nødder, inden den sættes på køl.

Opskriften stammer fra kogebogserien Spis godt: Jordbær. Gyldendal 2009.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jordbærroulade i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 14. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=273212