Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Fyldte marengs

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter Redaktionen

Ca. 60 stk.

Ingredienser

4 æggehvider
250 g sukker
1 tsk stødt kanel
125 g hasselnøddekerner
40 g hakket pomeransskal
40 g hakket sukat

Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne meget stive. Bland sukker med kanel og rør det i ad et par gange. Hak nøddekernerne på et bræt med en kniv; hak pomerans og sukat lidt finere og bland det i dejen.
Sæt dejen i toppe med 2 teskeer på plade med bagepapir. Bages på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 150° i ca. 30 min. Afkøles lidt på pladen, før de tages af og afkøles helt på rist. Hænger kagerne i papiret, kan man trække papiret hen på et fugtigt klæde, hvorefter kagerne nemt slipper. Opbevares i kagedåse.
Variation: I stedet for stødt kanel kan dejen tilsættes 1 spsk kakao.

Annonce