Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.
Den Store Danske bliver fra efteråret 2020 opdateret af Foreningen lex.dk.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

forret

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

forret, ret i måltidet, som serveres før hovedretten. I dag er dens rolle at være en let appetitvækker; tidligere tjente forretter til at fylde maverne med kraftige tilskud af kulhydrat, i Danmark fx i form af grynholdige supper eller grød, i Italien fx pasta eller gnocchi.

I det klassiske franske køkken var forretten ved diner en suppe, som efterfulgtes af fisk, entrée, steg osv. Nu optræder entrée hyppigt som forret, og grænsen mellem entrée og hors d'oevres er flydende, dog er entrée altid en varm ret. Forretter kan være kolde, fx foie gras og skaldyr, eller varme, fx asparges og tærte. Se også måltid.

Se også opskrifter på forretter.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: forret i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 16. februar 2020 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=78504