Højreb er den den del af oksens ryg, som ligger mellem tykkammen og tyndstegen. Højreb omfatter en del af rygfileten, i 8-10 ribbens længde, og den rygnære del af ribbenene.

Faktaboks

Etymologi
Ordets 2. led kommer af dansk dialekt rev, af gammeldansk rif 'ribben'.
Også kendt som

tidligere 'højrev'

Den bruges til store stege evt. befriet for ben; udskåret fra midterstykket med ben som kotelet (côte de bœuf) à ca. 600 g; afbenet, men med fedtkant udskåret som entrecôte; helt afpudset som filet, der kan udskæres til bøf.

Oksefilet betegnes på fransk contrefilet eller faux filet. Betegnelsen entrecôte (fransk fra latin intercosta, 'mellem ribbenene') anvendes udbredt, men fejlagtigt for tyndstegsbøf, som er skåret bag ribbenene.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig