Stegte frølår.

.

Frølår er det sammenhængende, flåede par bagben af forskellige springpadder. Kødet, der er meget let og fint, skal kun tilberedes i meget kort tid, da det ellers bliver hårdt. Man regner i almindelighed fire par ben pr. person. I det klassiske italienske køkken serveredes frøer hele og farserede.

I USA kommer frølårene langt overvejende fra den amerikanske oksefrø (Lithobates catesbeianus), som både opdrættes på farme og indsamles fra naturen. Desuden importeres der bl.a. frølår af amerikansk oksefrø fra Mexico, Ecuador og Kina samt frølår af arten Hoplobatrachus rugulosus fra Asien.

I EU er alle frøer beskyttede og må som udgangspunkt ikke indsamles. Langt de fleste frølår importeres derfor fra udlandet. I perioden 2010 til 2019 importerede Frankrig eksempelvis 30.015 tons frølår, hvoraf 80,3 % kom fra Indonesien og 13,1 % fra Vietnam, mens resten overvejende kom fra Tyrkiet og Albanien. De fleste frølår fra Indonesien kommer fra risfrøerne Fejervarya cancrivora, F. limnocharis og Limnonectes macrodon, der indsamles i naturen, samt fra den amerikanske oksefrø, der opdrættes på farme. I Frankrig spises også frølår af den butsnudede frø (Rana temporaria), der er beskyttet, men indsamles med dispensation; den er lettere at fange, men af ringere gastronomisk kvalitet.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig