Erwin Lauterbach er en dansk kok, kogebogsforfatter og tidligere restauratør. Lauterbach har haft afgørende indflydelse på dansk gastronomi ved sine tilberedninger med fx grøntsager som ligeværdige ingredienser, brug af utraditionelle kødudskæringer og danske fisk med fokus på sæson.
Erwin Lauterbach fotograferet på Restaurant Lumskebugten i 2017. Af Anne Bæk/Ritzau Scanpix.
Begrænset anvendelse
Erwin Lauterbach
Faktaboks
Erwin Lauterbach
- Født
- 21. marts 1949, Haderslev
Erwin Lauterbachs karriere
Lauterbach blev udlært i 1971 og videreuddannede sig siden og var ansat i både Frankrig og Danmark. I 1981 åbnede han sin første Restaurant Saison på Hotel Østerport, i 1989 flyttede restauranten til Skovshoved Hotel og endelig i 1993 til Hellerup Parkhotel. I 2012 stoppede Lauterbach i Hellerup for herefter at drive Restaurant Lumskebugten i København til 2022.
Kogebøger
Lauterbach har skrevet adskillige kogebøger, bl.a. Primeurs kokbok (1981, da. Det gastronomiske år, 1982) og Lauterbach og det der smager (2002). Han har endvidere været dommer ved flere danske og internationale kokkekonkurrencer, bl.a. ved Bocuse d'Or.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.