Faktaboks

Christian F. Puglisi

Christian Francesco Puglisi

Født
4. juni 1982, Messina, Italien
Christian F. Puglisi, 2017
.
Licens: CC BY 2.0

Christian Francesco Puglisi er en italienskfødt dansk kok og restauratør, der kom til Danmark i 1989.

Puglisi driver Bæst og Mirabelle i København. Han er kendt for sit arbejde med fokus på gastronomi, der er bæredygtig og tager udgangspunkt i lokale råvarer af primært økologisk kvalitet.

Puglisi første spisesteder var Manfreds og relæ i årene 2010 til 2020. Restaurant relæ fik en Michelinstjerne i 2012. Relæ var den første restaurant, der havde en stjerne, der også fik det økologiske spisemærke i guld. Relæ fik desuden prisen for den mest bæredygtige restaurant i verden i 2015 og 2016 uddelt af The World’s 50 Best Restaurants. Puglisi har skrevet bogen relæ: A Book of Ideas (2014).

Puglisis kokkefaglig baggrund

Puglisi er udlært kok i 2004 fra restauranten Røgeriet. Han har desuden arbejdet hos El Bulli og andre udenlandske restauranter. Puglisi var daglig leder af køkkenet på Restaurant noma i årene 2007-2009. Fra 2010 har han været restauratør og igangsætter af bl.a. Farms of Ideas og eventet Seed Exchange.

Bæst og Mirabelle

Restaurant Bæst på Nørrebro i København, 2021
.
Licens: CC BY 2.0

I 2014 åbnede spisestederne Bæst og Mirabelle på Nørrebro i København.

Ideen bag Bæst er at hylde italiensk madhåndværk. Det er en moderne italiensk restaurant med pizza fra brændeovn, hjemmelavet charcuterie og oste. Her laves f.eks. frisk ost af rå mælk hver dag i stedets mikro-mejeri.

Mirabelle startede med at være et gourmetbageri med cafe. Fra 2023 blev Mirabelle mere et italiensk spisested og er en hybrid mellem et bageri og en restaurant.

Brobygger mellem kokke og gartnere

Christian F. Puglisi, Farms of Ideas, 2017
.
Licens: CC BY 2.0

I perioden 2016-2022 arbejdede Puglisi med at danne bro mellem kokke, gastronomi og landmænd og gartnere på landet. Kokke fra hans restauranter var ude og arbejde i marken. Ideen var at lære mere om, hvad der er i sæson, og hvordan frøsorter og arter er afgørende for, hvordan man laver god mad.

Læs mere i Den Store Danske

Eksterne links

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig