Christian Francesco Puglisi er en italienskfødt dansk kok og restauratør, der kom til Danmark i 1989.
Puglisi driver Bæst og Mirabelle i København. Han er kendt for sit arbejde med fokus på gastronomi, der er bæredygtig og tager udgangspunkt i lokale råvarer af primært økologisk kvalitet.
Puglisi første spisesteder var Manfreds og relæ i årene 2010 til 2020. Restaurant relæ fik en Michelinstjerne i 2012. Relæ var den første restaurant, der havde en stjerne, der også fik det økologiske spisemærke i guld. Relæ fik desuden prisen for den mest bæredygtige restaurant i verden i 2015 og 2016 uddelt af The World’s 50 Best Restaurants. Puglisi har skrevet bogen relæ: A Book of Ideas (2014).
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.