Hans Beck Thomsen er en dansk restauratør og køkkenchef. Beck Thomsen købte i 1981 Henne Kirkeby Kro og blev dermed tredje generation på kroen. Han er udlært på Britannia i Esbjerg og på hotelfagskole i Schweiz. Efter en tid som souschef på London Hilton blev han kendt som tv-kok i Danmark i 1970'erne og 1980'erne.
Hans Beck Thomsen er dommer i konkurrencer på højt gastronomisk niveau og arrangør af konkurrencen Europas bedste fiskekok. Han er kendt som en sirlig, men fantasifuld køkkenchef, der i udstrakt grad serverer danske råvarer, gerne produceret af ham selv.
Hans Beck Thomsen var arrangør af den international kokkekonkurrence Nordic Challenge i 2005, 2007 og 2009. I 2005 og 2007 var han dommer i Bocuse d’Or, international konkurrence for professionelle kokke i Lyon. Desuden er han medstifter af og i bestyrelsen for Fonden til Fremme af Dansk Gastronomi, medlem af Danmarks Kartoffelråd og ambassadør for Kræftens Bekæmpelse.
Hans Beck Thomsen har udgivet bogen Omkring køkkenet i Henne i 1997 og Kogekunst nu og da: frugt og grønt i det danske køkken med opskrifter fra Henne Kirkeby Kro (sammen med Else-Marie Boyhus) i 2003.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.