Faktaboks

Claus Meyer
Født
27. december 1963
Claus Meyer
Claus Meyer
Claus Meyer
Af .

Claus Meyer, Claus Meyer Nielsen, f. 27.12.1963, dansk restauratør, gastronomisk skribent og tv-kok. Han er uddannet cand.merc.int. (1991); som kok er han autodidakt. Claus Meyer var 1991-98 medindehaver af Brasserie Truffé i København og fra 1997 af Chokoladekompagniet, i hvilket han har udviklet produktet "kaffe fra enkeltplantager" ("Estate Coffee"). 1992-98 var han studievært og tilrettelægger af DR-TVs madprogram Meyers Køkken. Han har skrevet talrige bøger, bl.a. Året rundt i Meyers køkken (1993), Chokolade (1995), Meyers bageri (2009) og Almanak (2010). I sidstnævnte tager han i sine opskrifter udgangspunkt i sæsonernes skiftende råvarer. I 2012 udgav Claus Meyer endnu en bog med titlen Chokolade, hvori der udover opskrifter med chokolade fortælles om chokoladens historie.

I 1999 åbnede han Meyers Madhus i København, et eksperimenterende kursus- og udviklingssted for køkkenkunst. Claus Meyer driver, alene og med partnere, forskellige café-, catering- og kantinevirksomheder. I 2003 åbnede han sammen med René Redzepi Restaurant Noma og i 2006 Meyers Ny Deli i Magasin på Kongens Nytorv og i 2011 på Godthåbsvej. I 2010 etablerede han Nordhavns Eddikebryggeri; samme år åbnede Meyers Bageri. I 2013 stod han bag indretningen af den gamle toldbygning i Havnegade i København, nu kaldet The Standard; stedet omfatter tre restauranter, bl.a. Studio, og to barer.

Claus Meyer har modtaget en række priser, bl.a. for initiativet Smagens Dag, og er medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi.

Fra 2006 har Claus Meyer været adjungeret professor ved Landbohøjskolen (nuv. LIFE) i molekylær gastronomi.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig