Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Søren Gericke

Oprindelige forfattere LKau og LVis Seneste forfatter Redaktionen

Søren Gericke.

Søren Gericke.

Søren Gericke, f. 1.4.1947, dansk kok og restauratør. Søren Gericke har været køkkenchef på Søllerød Kro, restaurant Copenhague i Paris og The Plaza Hotel i København samt medejer af restaurant Anatole i København. Han drev Sørens Spisehus i Rønde nord for Aarhus 1995-97 og derefter Søren Gerickes Rejsende Selskabskøkken. I 2001-03 forpagtede han caféen på Kunstmuseet Trapholt, og i 2004 åbnede han Restaurant Grisobasovitz på Christianshavn.

Søren Gericke har bl.a. udgivet Det genskabte køkken (1982), Det snublende køkken (1998), Vandheste fra Rømø, en kogebog fra Danmark (1999), Sørens europæiske folkekøkken (2000) og Søren Gerickes køkkenskole (2003). Søren Gericke har fortolket kogekunsten med stor individualitet og sat markant præg på debatten om dansk madkultur, bl.a. i flere radio- og tv-udsendelser. Han har således medvirket i flere af Søren Ryge Petersens tv-udsendelser DR-Derude.

Søren Gericke blev kåret som Årets kok 1984 af Det Danske Gastronomiske Akademi. I 2014 udkom Gericke - en biografi af Niels C. Svanborg, der beskriver Søren Gerickes liv og karriere.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Eva Lilian Kaufmann, L. Vistrup: Søren Gericke i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. juli 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=83505