• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Nikolaj Kirk

Oprindelig forfatter gdra Seneste forfatter Redaktionen

Nikolaj Kirk, f. 5.2.1975, dansk kok og madformidler. Nikolaj Kirk har bestredet chefstillinger på flere kendte toprestauranter i Danmark, bl.a. Formel B, hvor han var køkkenchef og bestyrer i 2000-02, men han er nok mest kendt som tv-kok, der favner nye madkulturer med respekt og interesse. Han har rejst kloden rundt i sin søgen efter nye teknikker inden for gastronomi.

Nikolaj Kirk driver sammen med Mikkel Maarbjerg virksomheden Kirk+Maarbjerg, som rådgiver om mad og gastronomi i hele Danmark. Nikolaj Kirk har bl.a. udgivet kogebøgerne Mad til folket (2009), Mit lykkelige køkken (2011) og Beretninger fra fremmede køkkener (2013). I 2012 udgav han sammen med Mikkel Maarbjerg kogebogen Middag Middag.

Kirk+Maarbjergs hjemmeside

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Rikke Andersen: Nikolaj Kirk i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. november 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=237940