Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

Elizabeth David

Oprindelig forfatter LKau Seneste forfatter Redaktionen

Elizabeth David, 1913-1992, britisk kogebogsforfatter. Elizabeth Davids bøger udkom samtidig med, at briterne efter 2. Verdenskrig atter kunne rejse på kontinentet, og de bidrog afgørende til at nedbryde en traditionel mistro til fransk og italiensk mad. Væsentlig indflydelse fik hendes pålidelige, detaljerede opskrifter og mange baggrundsoplysninger. Hendes første bog, A Book of Mediterranean Food (1950, da. Middelhavsmad, 1958), efterfulgtes af yderligere fem. Også for mange danskere blev Elizabeth Davids bøger indgangen til kontinental madkultur.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Eva Lilian Kaufmann: Elizabeth David i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=61989