Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

sprængning

Oprindelig forfatter AS-P Seneste forfatter Redaktionen

sprængning, let saltning af kød og fjerkræ med det formål at ændre kødets smag. Saltet trækker vand ud af cellerne, som derved sprænges, og proteinerne denaturerer; der sker herved en udtørring og en mørning af kødet. Sprængning sker enten ved tørsaltning, hvor kødet gnides med salt og sukker, ved nedlægning i 10-15% saltlage tilsat lidt sukker to til fem døgn og/eller ved injektion med saltlage. Den lette saltning kræver sjældent udvanding. Se også saltning.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Anne Skovgaard-Petersen: sprængning i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. juli 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=163688