• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

parmaskinke

Oprindelig forfatter LSki Seneste forfatter Redaktionen

Melon med parmaskinke.

Melon med parmaskinke.

parmaskinke, ital. prosciutto di Parma, skinke fremstillet i omegnen af Parma i Emilia-Romagna-provinsen i Norditalien ved tørsaltning med havsalt fra Middelhavet. Parmaskinker er kendt for deres delikate smag og unikke og holdbare farve, som fremkommer gennem en 18 måneders fremstillingsproces under nøje kontrol af "Consorzio del Prosciutto di Parma". Parmaskinker fremstilles uden anvendelse af tilsætningsstoffer som nitrat og nitrit, og farvedannelsen skyldes udskiftning af jern i musklernes myoglobin under den lange modningsperiode med naturligt fremkommende zink under dannelse af zinkporfyrin i en proces forskellig fra farvedannelse i andre saltede kødprodukter (se levnedsmiddelfarvestoffer).

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Leif H. Skibsted: parmaskinke i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. november 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=138960