Sagogryn er hvide stivelsesholdige gryn, der udvindes af marven på sagopalmen, der vokser i troperne. Sagogryn har en let sødlig smag, når de er kogt. De bruges til jævning af søde retter, hvor de kogte sagogryn ses som små klare perler.
Faktaboks
- Etymologi
- Ordet kommer via engelsk eller nederlandsk af malajisk sagu 'melet marv'.
Sagopalmen blomstrer kun én gang efter 8 til 14 års vækst, og der er mest stivelse i palmen lige inden blomstringen. Fra en enkelt palme kan der udvindes fra 135 og op til 300 kg sagostivelse. Sagostivelse er basisfødevare for befolkningen i Ny Guinea og Molukkerne, hvor det koges til grød og kaldes saksak, rabia eller sagu.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.