Perlebyg er polerede bygkerner. Når byg høstes, sidder avnerne fast på bygkernen i modsætning til havrens avner, der sidder løst, og derfor er det nødvendigt at pudse bygkernerne for at fjerne avnerester. Samtidigt fjernes også en del eller hele klidlaget afhængigt af, hvor meget bygkernerne behandles. Derfor er perlebyg ikke et fuldkornsprodukt. Der er stor forskel på hvor meget bygkernerne er polerede i forskellige fabrikater af perlebyg.

Kogt perlebyg kan anvendes som sund og velsmagende erstatning for ris som basistilbehør til en ret, som bygotto, eller det kan indgå som en ingrediens i salater. Kogt perlebyg også indgå i desserter som i nordisk byg a la mande i stedet for grødris eller karameliseres som tilbehør til en dessert.

Læs mere i Den Store Danske

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig