Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

rødgrød

Oprindelig forfatter ABOE Seneste forfatter Redaktionen

Rødgrød lavet på ribs og jordbær. Serveres gerne med fløde på.

Rødgrød lavet på ribs og jordbær. Serveres gerne med fløde på.

rødgrød, frugtgrød af forskellige røde bær og evt. saft. Tidligere lavede man rødgrød af rødvin og rismel, men i slutningen af 1800-t. blev rødgrød af frugt med (pisket) fløde en nationalret i Danmark, formentlig også pga. den røde og hvide farve.

Se opskrift på rødgrød.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Ane Børup: rødgrød i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 24. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=153854