Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

vandbad

Oprindelig forfatter AS-P Seneste forfatter Redaktionen

vandbad, fr. bain-marie, beholder med vand, fx gryde, hvori der placeres en mindre beholder indeholdende noget, som skal opvarmes eller smeltes; bruges især i madlavningen. Vandet, som kun lige skal holdes på kogepunktet, giver retten ensartet og varsom varme. Vandbad bruges bl.a. til saucer og sarte (ægge)retter og forhindrer, at maden stivner eller skiller.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Anne Skovgaard-Petersen: vandbad i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. marts 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=178283