Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

dolma

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

Dolmades af vinblade.

Dolmades af vinblade.

dolma, blade af vin, kål eller lignende rullet om et stærkt krydret fyld af kogt ris og evt. kødfars. Dolmades forekommer især i Grækenland og Tyrkiet og serveres varme eller kolde.

Den svenske ret kåldolma består af kødfars indrullet i et kålblad; den menes indført i 1700-t. af Karl 12.s tyrkiske kreditorer, der opholdt sig i Sverige i årevis.

Annonce

Ordet er tyrkisk med betydningen 'fyld'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: dolma i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 13. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=65904