Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

bisque

Oprindelig forfatter HBC Seneste forfatter sthornval

/@api/deki/files/2595/=ud_a_88689.mp3?revision=1

bisque, pureret skaldyrssuppe. Oprindelig blev bisque udelukkende tilberedt på krebs, siden 1600-t. også på hummer, jomfruhummer, krabber og rejer. Skaldyrkød og skaller steges med urter, smagsforstærkes med hvidvin, cognac og krydderier, pureres og tilsættes fløde. I dag bruges betegnelsen ofte upræcist.

Ordet bisque har muligvis sin oprindelse i områderne omkring Biscayen, hvor det i 1500-t. anvendtes om stuvninger af fjerkræ med skaldyr.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Helle Brønnum Carlsen: bisque i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 13. juli 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=47652