Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

foie gras

Oprindelig forfatter LKau Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/9467/=ud_a_214280.mp3?revision=1

foie gras, ekstra fed lever fra gås eller and. Fuglen stopfodres, og en gåselever kan veje 700-900 g, en andelever 300-400 g. Foie gras produceres især i Frankrig, men også i andre europæiske lande og i Israel. Den fås både frisk og konserveret og serveres især skivet som forret.

Annonce

Ordet er fransk, af latin ficatum 'lever' og crassus 'tyk, fed'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Eva Lilian Kaufmann: foie gras i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 13. september 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=77590



Tags