kokosmælk
Kokosmælk og kokosvand
Kokos frøhvide, endospermen, indeholder 65% fedt og 15% sukkerarter.
Kokosmælk er en tyktflydende, mælkeagtig emulsion med et højt indhold af hovedsageligt mættet fedt domineret af den kortkædede laurinsyre. Kokosmælks høje fedt- og sukkerindhold giver tilsammen kokosmælk en mild sød smag.
Den umodne kokosnøds frøhvide har et hulrum med en sukkerholdig opløsning kaldet kokosvand.
Kokos i madlavning
Kokosmælk anvendes til at jævne supper og stuvninger. Kokosmælk er en hyppig ingrediens i asiatisk madlavning og nedtoner stærke krydderier. Kokosmælk forhandles som konserves.
Kokosfedt er udvundet af tørret frøhvide, kopra, og anvendes som et oxidationsstabilt fedtstof til stegning og fedtkogning. Findelt kopra anvendes som kokosmel.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.