Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

wienerbrød

Oprindelig forfatter BiSka Seneste forfatter PKN

Wienerbrød i form af snegle.

Wienerbrød i form af snegle.

wienerbrød, bagværk af fed, rullet, gærhævet dej, oftest med fyld af remonce og/eller kagecreme med pynt af glasur eller sukker. Wienerbrød findes i et væld af former og størrelser. Mest almindelige er de små portionsbrød som fx snegle, chokoladeboller, horn, kamme og spandauere samt de større stykker som kranse, stænger og kringler.

Wienerbrød betragtes i dag som traditionelt dansk bagværk, men er oprindelig en federe dansk udgave af et bagværk, Kipfel, fra Wien; den første danske tilladelse til at bage wienerbrød blev givet i 1840'erne.

Annonce

Ordets 1. led kommer efter Wien, hvor brødet til gengæld kaldes Kopenhagener Gebäck eller Dänischer Plunder.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bi Skaarup: wienerbrød i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 7. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=182595