Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

sorbet

Oprindelig forfatter BiSka Seneste forfatter Redaktionen

Jordbærsorbet.

Jordbærsorbet.

sorbet, vandbaseret is af frugt og/eller vin og spiritus samt sukker og evt. æggehvider. Massen fryses på maskine eller under jævnlig omrøring. Sorbet anvendes som dessert eller som forfriskende mellemspil i større måltider, da i reglen baseret på spiritus. Se også is.

Annonce

Ordet kommer af fransk via italiensk sorbetto, dels afledning af sorbire 'drikke i små slurke', dels af tyrkisk şerbet 'sorbet, drik til særlige lejligheder, væske', af arabisk sharbat 'drik, slurk'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bi Skaarup: sorbet i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 9. december 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=162421