Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.
Den Store Danske bliver fra efteråret 2020 opdateret af Foreningen lex.dk.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

søsterkage

Oprindelig forfatter BiSka Seneste forfatter Redaktionen

søsterkage, kage af gærdej tilsat rosiner, korender eller sukat og krydret med kardemomme og evt. kanel. Kagen bages i form og kendes i dag næsten udelukkende som hjemmebag. Søsterkage er beslægtet med julekage i dennes oprindelige form og nævnes første gang i slutningen af 1600-t., men er muligvis langt ældre.

Annonce

Ordet kommer efter nedertysk süsterkoken, 1. led vist en hentydning til kagens "kvindelige" form.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bi Skaarup: søsterkage i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 27. januar 2020 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=169102