Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.
Den Store Danske bliver fra efteråret 2020 opdateret af Foreningen lex.dk.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

napoleonskage

Oprindelig forfatter BiSka Seneste forfatter Redaktionen

napoleonskage, høj, rektangulær flødeskumskage med kagecreme, hindbærsyltetøj og flødeskum imellem to lag butterdej; på toppen hvid eller brun glasur. Kagens danske navn menes at være en forvanskning af det franske Napolitain (fra Napoli), kagen har imidlertid hverken noget med Napoli eller Napoleon at gøre; på tysk og sønderjysk kaldes den en cremesnitte.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bi Skaarup: napoleonskage i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 26. januar 2020 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=129945