Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.
Den Store Danske bliver fra efteråret 2020 opdateret af Foreningen lex.dk.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

mørdej

Oprindelig forfatter BiSka Seneste forfatter Fennoscandia

mørdej, fed dej af hvedemel og smør, evt. samlet med lidt æg. Tilsat sukker anvendes mørdej især til kager og uden sukker til madtærter.

Ingredienser

300 g hvedemel
100 g sukker
1 spsk vaniljesukker
200 g smør
1 æg
evt. 1 spsk koldt vand til at samle dejen med

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml den med ægget. Ælt hurtigt dejen sammen. Form den til en kugle, og tryk den flad. Pak den ind i plastfilm, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den er klar til brug.

Annonce

Tip: En foodprocessor kan også anvendes til at lave mørdejen.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Bi Skaarup: mørdej i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 27. januar 2020 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=129540