• Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

konfekt

Oprindelig forfatter LFlo Seneste forfatter Redaktionen

Konfekt på en enkel måde lavet med marcipan og blød nougat.

Konfekt på en enkel måde lavet med marcipan og blød nougat.

konfekt, søde sager fremstillet i mindre stykker af nougat,chokolade(evt. fyldt), nødder og især marcipan. Konfekt kendes tilbage til 1400-t. Oprindelig betegnede det lækkerier tillavet med sukker, fx syltet eller kandiseret frugt, der fortrinsvis blev nydt af konge og adel. I dag anvendes konfekt især til jul samt som gave. Tidligere kendtes også begravelseskonfekt.

Det latinske conficere er også stammen i relaterede begreber som konfekture og konfiture, der i dag betegner det samme som konfekt.

Annonce

Ordet kommer af mlat. confectum 'det færdiggjorte', af latin conficere 'forfærdige, fuldende', af kon- og facere 'gøre'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Lene Floris: konfekt i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 27. juni 2017 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=108913