Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

syltning

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

Syltning. Den grønne Syltebog, udgivet af Tørsleffs Husmoder Service, er efter Bibelen Danmarks mest solgte bog: Siden 1938 er den trykt i 1,62 mio. eksemplarer i 67 oplag.

Syltning. Den grønne Syltebog, udgivet af Tørsleffs Husmoder Service, er efter Bibelen Danmarks mest solgte bog: Siden 1938 er den trykt i 1,62 mio. eksemplarer i 67 oplag.

syltning, konserveringsform. Det, som skal syltes, nedlægges i eller koges direkte i en lage af vand, vin, eddike, salt, sukker eller blandinger heraf, krydret på forskellig måde.

Nu bruges betegnelsen især om sur-sød syltning af agurk, asie, rødbede og pickles og om sukkersyltning af frugt (syltetøj). Tidligere brugtes den også om konservering i ren saltlage.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: syltning i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 14. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=168196