Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

stenalderkost

Oprindelig forfatter Redaktionen Seneste forfatter MHansen

stenalderkost, palæokost, retning inden for gastronomien, i hvilken man søger at spise efter de madtraditioner, man havde i jægerstenalderen, dvs. før landbrugets indførelse. Dengang var menneskene jægere og samlere og levede af jagtdyr og indsamling af planter. Kød samt fisk, frugt og grønt udgør derfor en stor bestanddel i stenalderkosten, hvorimod kornprodukter som brød og pasta ikke indgår. Blandt nogle fortalere for stenalderkost bør også mælkeprodukter undgås.

Stenalderkost er især blevet populært i 2010'erne, og efterleves af nogle i ønsket om vægttab.

Annonce