Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

nouvelle cuisine

Oprindelig forfatter LVis Seneste forfatter Redaktionen

nouvelle cuisine, stil inden for kogekunsten, der opstod i Frankrig i 1960'erne som modsætning til det traditionelle franske køkken, der blev anset for fedt og tungt. Nouvelle cuisine, der blev udviklet af bl.a. Paul Bocuse, Michel Guérard og Roger Vergé, lægger vægt på lethed og enkelhed samt brug af årstidens friske råvarer.

Se også Frankrig (køkken) og kogekunst.

Annonce

Ordet er fransk 'nyt køkken'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
L. Vistrup: nouvelle cuisine i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 16. september 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=133183