Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

nationalret

Oprindelig forfatter KBcke Seneste forfatter Redaktionen

nationalret, ret, som anses for at være typisk for en nations madtradition. Eksempler på nationalretter er irish stew (Irland), haggis (Skotland) og olla podrida (Spanien).

I Danmark blev der på initiativ af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i 2014 foretaget en "folkeafstemning" om en dansk nationalret. Flest stemmer fik stegt flæsk med persillesovs. Andre bud på en dansk nationalret er smørrebrød og rødgrød.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Karl Bencke: nationalret i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 23. august 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=502129