Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

marinering

Oprindelig forfatter THjJ Seneste forfatter Redaktionen

marinering, aromatisering af fisk, grøntsager eller kød ved at lade ofte mindre stykker trække i en lage, marinade, af fx eddike med krydderier.

Inden for levnedsmiddelindustrien kan større stykker marineres ved indsprøjtning, 'pumpning', med nåle; til kød kan foruden krydrede marinader anvendes en såkaldt neutralmarinade bestående af vand, salt, maltodextrin, sukker, majsstivelse, kartoffelmel og natriumascorbat. På denne måde kan vandindholdet, saftigheden, øges i fx skinke, hamburgerryg, kylling- og kalkunkød.

Se også saltning.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Thomas Hjort Jensen: marinering i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 21. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=122161