Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

marinade

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

marinade, krydret lage af vand, vin, eddike, citronsyre eller blandinger heraf til at konservere eller give smag til fisk, grøntsager eller kød, evt. til at mørne kød. Se også marinering.

Nedlægning i olieholdig marinade anvendes bl.a. som forberedelse til braisering og kokottestegning.

Annonce

Ordet kommer via fransk fra spansk marinada, afledt af latin marinus, se marina, opr. om en lage, hvori fisk opbevaredes.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: marinade i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 18. januar 2018 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=122141