Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

køkkenkultur

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

køkkenkultur, den udformning, kogekunsten har fået i de enkelte lande og regioner. Emnet kan beskrives ud fra en historisk vinkel eller en praktisk-forsyningsmæssig vinkel, som kortlægger den indflydelse, tilgængeligheden af bestemte fødevarer har på maden til forskellige tider. Et tredje udgangspunkt kan være samfundsmæssigt: Alle køkkenkulturer har forskellige lag knyttet til klasser eller grupper, som spiser forskelligt: landkøkken, borgerligt bykøkken, adels- og fyrstekøkken.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: køkkenkultur i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=113341