Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

grill

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

Pattegris på grill.

Pattegris på grill.

grill, redskab, der anvendes til at grille, dvs. til ristning af fødemidler ved strålevarme fra gløder eller et glødende varmelegeme.

Ordet grill stammer fra engelsk, via fransk fra latin craticula, dim. af cratis 'fletværk, gitter, rist'.

I sin enkleste form består grillen af en rist, evt. med støtteben, som placeres over varmeemnet. Den findes i forskellige former til såvel udendørs som indendørs brug, og også moderne komfurer har grillfunktion. Grillstegning er en særdeles udbredt tilberedningsmåde for mange arter af mad.

Se også barbecue og madlavning.

Annonce

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: grill i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 19. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=85909