Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

gratin

Oprindelig forfatter BBrun Seneste forfatter Redaktionen

/@api/deki/files/10998/=ud_a_88744.mp3?revision=1

gratin, ovnret med fx rester af kød, fisk og grøntsager bagt i mælkesovs, der er tilsat æg. Gratin dækkes med rasp og/eller ost og grilles i ovnen, så overfladen bliver gylden og sprød. Bedst kendt er blomkålsgratin.

Oprindelig henviste ordet til de sprøde rester, man skrabede af det tømte fad. Se også soufflé.

Annonce

Ordet er afledt af fransk gratter 'skrabe, kradse'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Birgit Brunsted: gratin i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 22. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=85553