Redaktion og opdatering af indholdet på denstoredanske.dk er indstillet pr. 24. august 2017. Artikler og andet indhold er tilgængeligt i den form, der var gældende ved redaktionens afslutning.

  • Artiklens indhold er godkendt af redaktionen

friture

Oprindelig forfatter JFak Seneste forfatter Redaktionen

friture, fedtstof, som anvendes til at dybstege, fedtkoge eller fritere i. Olien skal kunne tåle høje temperaturer og kan være enten animalsk kropsfedt eller hærdet vegetabilsk olie. For at opnå en sprød, lukket yderside og et mørt indre må friteringen foregå hurtigt og ved temperatur på ca. 200 °C. Ofte dyppes det, som skal dybsteges, i en lind frituredej før stegningen. Se også beignet og indbagte retter.

Annonce

Ordet kommer af fransk frire 'stege', af latin frigere 'riste'.

Referér til denne tekst ved at skrive:
Jørgen Fakstorp: friture i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 17. oktober 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=80229